خرید ورق آهن
انواع ورق آهن

ورق آهن

ورق آهن ، یک قطعه آهن صاف و نازک است که معمولاً با نورد کردن سنگ آهن یا آهن قراضه از طریق یک سری غلتک برای کاهش ضخامت و انعطاف‌پذیری بیشتر ساخته می‌شود. ورق به دست آمده را می‌توان برش داد، شکل داد و به اشکال مختلف جوش داد. ضخامت معمولاً بر حسب میلی متر (mm) یا گیج (مخصوصاً در ایالات متحده) اندازه گیری می شود. مگر اینکه سفارشی سازی برای آن درخواست شود، ورق های آهن معمولاً بین 30 تا 7 گیج در دسترس هستند. در اینجا، هر چه گیج بالاتر باشد، ورق آهن نازکتر خواهد بود. به طور طبیعی، ورق های گیج پایین تر دوام بیشتری دارند.

انواع ورق های آهن چیست؟

انواع مختلفی از ورق های فولادی در ایران وجود دارد که برای اهداف مختلف از جمله ساخت استفاده می شود. ترکیب سایر فلزات، ضخامت فولاد، استحکام و … به هر نوع ورق آهن شخصیت می بخشد. بسته به محصول تولید شده و خواص آن، بازار پر رونقی برای هر فرم آهن وجود دارد.

برخی از انواع ورق فولادی خوب و معروف که می توانید برای کسب و کار خود خریداری کنید عبارتند از:

ورق استنلس استیل ضد زنگ

ورق استیل زنگ نزن پرکاربردترین و محبوب‌ترین شکل فولاد، با درخشندگی منحصربه‌فرد، انعطاف‌پذیر است و می‌توان آن را به راحتی به شکل‌های دلخواه درآورد. معمولاً حاوی مقدار کمی آلیاژ کروم (حداقل 10.5٪) است که باعث انعطاف پذیری و کار با آن می شود.
بر اساس نسبت فولاد به کروم استفاده شده، می توان از آن در صنایع غذایی (به عنوان مثال برای ساخت ظروف، کارد و چنگال، لوازم خانگی و غیره) و غیره استفاده کرد.

در ساخت، سه گرید معمولی ورق استیل عبارتند از:

  1. ورق استیل آستنیتی (فولاد ضد زنگ درجه 300، رایج ترین)،
  2. ورق استیل فریتی (گرید 400، حاوی نیکل کمی)
  3. استنلس استیل مارتنزیتی (فاقد نیکل).

فولاد ضد زنگ گرید 304 بیشترین استفاده را دارد، در حالی که گرید 316 بیشترین مقاومت را در برابر خوردگی دارد.

ورق آلیاژی

این یکی از اشکال اقتصادی‌تر فولاد است و با استفاده از ترکیبی از فلزات مختلف دیگر مانند آلومینیوم، مس و نیکل برای تعیین ویژگی فولاد ساخته می‌شود. ترکیب آلیاژهای مختلف باعث می شود خورندگی آن کمتر شود. از آنجایی که ضخامت، استحکام و خورندگی ورق های آهن آلیاژی متفاوت است و با نسبت ترکیب فولاد به آلیاژ تعیین می شود، آن را به گزینه ای مناسب برای ساخت محصولات و لوازم مختلف تبدیل می کند.

برخی از بهترین برندها و کازخانجات تولید ورق آلیاژی در ایران به قرار زیر است:

  1. ورق آلیاژی فولاد مبارکه اصفهان
  2. ورق آلیاژی اکسین اهواز
  3. ورق آلیاژی قطعات
  4. ورق آلیاژی خرم آباد
  5. ورق آلیاژی کره

انواع ورق آلیاژی در ایران بر اساس گرید و ویژگی

  1. ورق ck45
  2. ورق mo40
  3. ورق st52
  4. ورق a516
  5. ورق a283
  6. ورق mn4
  7. ورق ضد سایش
  8. ورق آتشخوار

ورق فولاد کربن

شکل محکمی از فلز آهن است که معمولاً تا 2.5 درصد کربن دارد و در میان رایج‌ترین شکل‌های فولاد است. که به دلیل کیفیت خورنده اش شناخته شده است، برای محافظت از آن در برابر زنگ زدگی نیاز به پوشش دارد. حاوی مقدار بسیار کمتری از هر آلیاژ دیگری است که آن را بادوام، قوی و مناسب برای قطعات خودرو، دروازه ها، نرده ها، سیم ها و غیره می کند.
ورق فولاد کربن بسته به میزان کربن در شش درجه موجود است (یعنی کم، متوسط، زیاد). خورندگی، استحکام، دوام، شکنندگی و شکل پذیری آن به میزان کربن موجود در آن بستگی دارد و در بسیاری از موارد آن را جایگزین مناسبی برای فولاد ضد زنگ می کند.

ورق روغنی یا فولاد نورد سرد (CRS)

در این، فولاد نورد گرم با استفاده از روشی از فولاد نورد سرد، یک روکش صاف می‌یابد و تحمل سخت‌تری به آن می‌دهد. در ایران ورق روغنی به روش نورد سرد تولید می‌شود و به لحاظ سطح صاف و صیقلی که دارد با نام روغنی شناخته می‌شود. این ورق برای مصارفی که ظاهر کار مهم است کاربرد دارد.

ورق گالوانیزه
خرید ورق آهن

ورق آهن ابزار

همانطور که از نام آن پیداست از فولاد ابزار برای ساخت ابزارهای برش و سوراخکاری مانند چکش استفاده می شود. حاوی کبالت، وانادیوم و تنگستن در بخش‌هایی و محتوای کربن بسیار کمی است. ورق های فولادی سخت و مقاوم در برابر حرارت هستند و نسبت فلز استفاده شده تعیین کننده کاربرد نهایی آن است.

ورق گالوانیزه آهنی/ ورق های فولادی پیش آبکاری شده

ورق آهن گالوانیزه معمولاً با روی خالص یا ترکیبی از روی-آهن، پیش آبکاری می شود، معمولاً به صورت ورق های الکتروگالوانیزه یا ورق های گالوانیزه با روکش فلزی با غوطه ور شدن گرم در دسترس است. پوشش روی آن را از زنگ زدگی در امان نگه می دارد، در حالی که فرآیند بازپخت آن را برای ساخت محصولات ساده تر مناسب می کند. قیمت ورق آهن، مقاومت در برابر خوردگی و سایر ویژگی ها به ترکیب و ترکیب آلیاژ آن بستگی دارد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت ورق آهن

عوامل متعددی می تواند بر قیمت ورق آهن تاثیر بگذارد، از جمله:

  • عرضه و تقاضا: قیمت ورق آهن تا حد زیادی توسط تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار تعیین می شود. اگر تقاضا برای ورق آهن زیاد باشد و عرضه محدود باشد، قیمت‌ها بیشتر می‌شود. برعکس، اگر عرضه زیاد و تقاضا کم باشد، قیمت‌ها پایین‌تر خواهد بود.
  • هزینه مواد اولیه: هزینه مواد اولیه مورد استفاده برای تولید ورق آهن مانند سنگ آهن و زغال سنگ نیز می‌تواند بر قیمت محصول نهایی تأثیر بگذارد. در صورت افزایش نرخ تمام‌شده مواد اولیه، ممکن است قیمت ورق آهن نیز افزایش یابد.
  • هزینه انرژی: هزینه انرژی مصرفی در فرآیند تولید مانند برق و گاز طبیعی نیز می تواند بر قیمت ورق آهن تاثیر بگذارد. در صورت افزایش هزینه های انرژی، قیمت ورق آهن نیز ممکن است افزایش یابد.
  • هزینه تولید: هزینه نیروی کار، تجهیزات و سایر هزینه تولید نیز می تواند بر نرخ ورق آهن تأثیر بگذارد. در صورت افزایش هزینه تولید، قیمت ورق آهن نیز ممکن است افزایش یابد.
  • سیاست‌های دولت: سیاست‌های دولت مانند تعرفه‌ها، محدودیت‌های واردات/صادرات، مالیات و یارانه‌ها نیز می‌توانند بر نرخ این محصول تأثیر بگذارند.
  • ارز: در صورتی که کشور صادرکننده یا واردکننده مهم ورق آهن باشد، نوسانات نرخ ارز ممکن است بر قیمت ورق آهن تأثیر بگذارد.
  • رقابت: رقابت بین تولیدکنندگان نیز بر قیمت ورق آهن تأثیر می گذارد، زیرا تولیدکنندگان ممکن است قیمت های خود را کاهش دهند تا رقابتی باقی بمانند.

برای خرید ورق آهن با مکس آلیاژ تماس بگیرید.